Annons:
Etikett08-annat-i-fokus
Läst 1491 ggr
Pia
2005-11-10 08:00

Doftljus

Jag gör mitt bästa för att bredda pryl-sajten…;)

Vi är många som tycker doftljus är en trevlig del av vardagen, inte för starka och inte för svaga dofter, utan alldeles, alldeles lagom aning av väldoft och värme som sprider sig i hemmet. Det finns otroligt mycket skräpdofter som säljs mer eller mindre billigt:( Men också flera ljuvliga doftljus som både brinner länge och bra (där veken inte går av och lämnar en väldig massa otänd stearin i botten…). Här kommer några av mina favoriter:

Toppenbra vardagsmys (och fest också för den delen:) till bra pris får man med Klockargårdens alla härliga doftljus med underfundiga, kluriga namn. Mina favoriter heter bl a Kladdkaka, Häxnätter och Pumpakryddor.

En lyxigare variant (fransk), som man blir härligt harmonisk och lugn av, är Côte Bastide Pamplemousse - doftar sagolikt gott….

Annat lyxigare doftljus (amerikanskt) finns i märket Voluspa. Jag har inte provat deras doftljus, än, men har en fantastiskt god rumsspray i doften Saijo Persimmon *mmm*

Sedan finns extralyxiga doftljus från franska Diptyque, som tillverkas av ett litet parfymeri i Paris. Ett fåtal nya dofter kommer ut ibland, ofta i samarbete med kända designers. Jag har sett ljusen säljas i Sverige, men hittills har jag valt att lägga pengarna på mer bestående prylar. Endera dagen slår jag kanske till…

Vad har ni för favoritdoftljus??

Annons:
Anne
2005-11-10 09:00
#1

Jag gillar hederliga Yankee Candles, och då framför allt "tarts" som man kan ha i sin lilla keramiklykta.. värmeljus under, och så doftande vax ovantill. Jag föredrar nästan det framför vanliga ljus, i synnerhet ur "kattsynpunkt".

Pia
2005-11-10 09:08
#2

Ja Yankee candles doftar också gott. Klockargården säljer också små vaxsmältare som man använder på samma sätt som "tarts".

En riktigt väldoftande, unikt jättedoftljus fick jag från USA för många år sedan. Gjord i någon specialbutik i en stor lada med bara doftljus… Det brann länge länge och helt ner och spred supergod kanelbulle-doft…

Saber
2005-11-10 10:47
#3

Jag gillar doften av äpple, har ett ljus hemma som ser ut som ett äpple (höll en gång på att ta en tugga av det!;) ) och när man tänder det ger det av en skön lukt av äpple!

Kanelbulle låter också som en bra doft att fylla hemmet med, fast om man skulle komma hem till den doften och det sen inte fanns några kanelbullar skulle man nog bli lite besviken!

Niklas
2005-11-10 11:18
#4

#0: Du får göra det så brett du vill. Prylar är vad vi uppfattar som prylar. :-)

Visst går det att göra doftljus själv också? Har för mig att jag har sett gör-det-själv-satser någonstans.

Vänliga hälsningar

Niklas


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Erik
2005-11-10 16:36
#5

#4 - … ett av de mer riskabla "gör-det-själv", projekten man kan ta sig an. ;)

Pia
2005-11-10 16:39
#6

#4 tack:)

Jo jag tror det finns gör-det-själv-doftljus satser på bl a Panduro. Det viktigaste tror jag är att man hittar bra, naturliga doftoljor. En av kvinnorna bakom Klockargården berättade att när de kokade ihop doftljuset Skumbananer (doftar verkligen mumsigt, ja!) så blev alla så  vansinnigt sugna på smågodis och köpte stora påsar efteråt… Så man får väl passa sig för vad man kokar ihop:)

Jo man kan väl bli lite besviken om det luktar nybakta bullar hos någon och så får man inga… Jag har även en väldigt god room-spray från Crabtree & Evelyn som luktar just nybakat bröd… Har man använt sig lite av den så tycker folk att det luktar så väldigt gott & ombonat när de kommer hem till mig:) Ibland kan det också hända att de faktiskt får nybakat bröd, om jag käner mig på det lilla humöret:)

Annons:
Niklas
2005-11-10 21:10
#7

Fast "nybaktabullardoftljus" kunde bli en mäklarfavorit. Det lär vara en av de dofter väldigt många tycker om. :-)

Vänliga hälsningar

Niklas


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Erik
2005-11-11 13:50
#8

Är det någon som har upplevt ett trovärdigt "nybaktabullardoftljus"? Nybakta bullar ha på något sätt ett sådant djup i doften att jag är tveksam till om den går att efterlikna med doftljus.

Pia
2005-11-11 16:20
#9

#8, jo absolut, det där kanelbulleljuset från USA var helt fantastiskt verklighetstrogen doft på!

Upp till toppen
Annons: