Om Prylar iFokus

Prylar, prylar, prylar

Ska du köpa ny mobiltelefon? Eller har du kanske just köpt en? Tänker du köpa ny hårdddisk till datorn? Behöver du hjälp att välja rätt mp3-spelare? Vill du veta var det är billigast att köpa den? Är det dags att byta upp dig till en ny digitalkamera? Har du sett en oumbärlig manick som du tycker att fler borde känna till? Lyckas du inte programmera videon? Är du nyfiken på en ny spelkonsoll? Då har du kommit rätt.

Här diskuterar vi alla prylar omkring oss. Det spelar ingen roll om du är pryltokig eller bara blir tokig på alla prylar. Alla är välkomna.

På Prylar i fokus ställer vi frågor om nya och gamla prylar. Vi tipsar varandra om saker som är bra eller dåliga. Vi diskuterar trender och andra företeelser inom prylområdet. Vi hjälper varandra att lösa problem. Vi recenserar prylar. Kort sagt, vi hjälps åt att hålla koll på prylmarknaden.

För att illustrera styrkan med ett diskussionsforum på nätet ska jag berätta om den gång då jag först såg vad lite som krävs för att skapa ett stort mervärde för medlemmarna.

Det var på Aktieguiden. Klockan var halv ett på natten. En medlem hade problem med att programmera en fjärrkontroll. Han ställde en fråga, trots att det bara var ett fåtal medlemmar inloggade. Inom en kvart hade han fått svar med exakta programmeringsinstruktioner av en annan medlem som råkade ha instruktionsboken.

Frågan hade inget med aktier att göra. Ändå fick den svar snabbt. Sedan dess har kulturen att man kan och ska hjälpa varandra odlats på Aktieguiden. Exemplet ovan är bara ett av många. Jag har flertalet gånger fått experthjälp med exempelvis trilskande datorer.

Man behöver inte vara så många för att det ska bli roligt. Det handlar om att ha rätt inställning. Om du kan något och är beredd att hjälpa andra kan du också räkna med att få hjälp när du själv behöver det.

Känner du andra som är intresserade av prylar? Bjud hit dem! De är mycket välkomna.

Slutligen: Var inte rädd att ställa frågor du tycker verkar dumma. Jag brukar citera ett gammalt kinesiskt ordspråk som säger att det är bättre att fråga och verka dum än att inte fråga och förbli dum. :-)

Jag hoppas att vi möts i diskussionerna.

Niklas

Värd

Avatar för Sajtvärd saknas

Medarbetare

Avatar för Oskar Avatar för Staffan Avatar för tillalex Avatar för Tom