Blandat

Svårare att välja

2005-07-16 21:21 #0 av: Niklas

I takt med att prylar får fler funktioner blir det svårare att veta vad man ska satsa på. En mp3-spelare eller en telefon med inbyggd mp3-spelare? En telefon med kalender eller handdator?

Svåra valVåra prylar får fler funktioner. Telefonerna blir personliga hjälpredor, kameror och nöjesmaskiner. Handdatorerna får telefonfunktioner. USB-minnen blir mp3-spelare. Om några år kommer alla prylar att ha alla funktioner: telefon för fasta nätet, mobilnäten och IP-telefoni, jukebox och biograf, radio, digital hjälpreda, tv, kamera, filarkiv, projektor, spel och så vidare. Då väljer vi den apparat som har bäst kombination av de funktioner vi vill ha.
 
Nu när vi inte har kommit dit än är det svårare.
 

Ska jag köpa en telefon med bra kamera eller är mina krav på kameran så höga att jag bör satsa på en "riktig" kamera också? Om kameran i telefonen duger, duger även den inbyggda mp3-spelaren? Eller måste jag köpa den separat? Ska jag satsa på en telefon för 3G eller duger 2,5G fortfarande? Om jag väljer 3G, finns det en telefon som dessutom uppfyller de första kraven? Är kalender- och kontaktfunktionerna bra nog? Behöver jag hantera Excel- och Worddokument också? Måste jag köpa en handdator då? Tv-funktioner är tydligen på g. Ska jag vänta på dem eller köpa nu?

Ja, det kan vara nog så svårt att välja. Det var lättare när en telefon var en telefon och en kamera en kamera. Då räckte det med att konstatera att man inte hade råd med en handdator också. Nu inte bara kan de allt, de är dessutom mycket billigare också.

Av: niklas

Datum för publicering

  • 2005-07-16

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2005-07-17 02:50 #1 av: Pulcinella2

Välskrivet! Det otäcka är ju att ju fler behov vi får tillgodosedda, desto fler behov skapas hos oss. Jag var fullt nöjd med en liten CD-walkman fram tills i julas (ni hör vilken nörd jag är) tills jag fick en iPod i julklapp. Nu förstår jag inte hur jag kunnat leva utan den och har börjat fundera på om det är värt några extra kronor att ha en mobil med okej mp3-spelare i. Skulle aldrig ha tänkt i de banorna tidigare.

Anmäl
2005-08-01 16:44 #2 av: Niklas

Så är det nog. Det finns nog många behov som inte är väckta än. Hoppfullt för den som utvecklar nya prylar. Och för oss som gärna kastar oss över dem. :-)

Vänliga hälsningar

Niklas

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.