2005-08-08 23:37 #0 av: Niklas

Utseendet är allt. En produkt med fel utseende är ofta mycket svårsåld. Är den väldesignad däremot ... Jag kan köpa en nyttopryl bara för att jag tycker om utseendet. Även om jag inte kommer att använda den.

AmbassadeurVill man ha något vackert kan man köpa konst. Jag köper hellre vackra saker som är användbara. Något som både glädjer ögat och fyller en funktion.

Jag började fiska igen när jag hittade den röda spinnrullen från ABU. Den väckte ett habegär. Och det är inte första gången.

Aldrig har jag rökt och jag kommer knappast att börja. Ändå fick Zippo mig att köpa en vacker mässingständare som jag inte behövde och aldrig har använt sedan jag köpte den för nästan femton år sedan. Livstidsgaratin på den lär jag aldrig få tillfälle att utnyttja.

Maglite gör vackra svarta ficklampor som dessutom är mycket bra. De är inte bäst, men vackrast. Till skillnad från många andra vackra nyttoföremål använder jag mina Maglite.

Lite måste jag erkänna att utseendet spelade in när jag köpte en Porschedesignad extern hårddisk från LaCie.

Utseendet på telefoner är också viktigt. Sony Ericssons K700i köpte jag därför att den hade alla funktioner jag ville ha, men jag hade nog inte köpt den om jag inte först hade fallit för utseendet.

Yxa från Gränsfors brukOch yxan från Gränsfors bruk. Använd en gång för att testa den.

Listan kan göras ännu längre.

Att göra något med en funktion vackert är större konst än att bara göra konst.

Relaterade länkar

Av: Niklas

Datum för publicering

  • 2005-08-08