Annons:
Etikettblandat
Läst 2780 ggr
Niklas
11/2/05, 11:55 PM

Strimlat eller cross-cut?

Vad avslöjar din papperskorg om dig? Bankkontoutdrag, brevutkast, låneansökningar, deklarationsblanketter ... Till och med adresserad reklam säger något om vem du är eller vilka vanor du har.

Vem läser dina kontoutdrag efter dig? Ingen? Nej, men då så. Är du säker?

Det är inte särskilt troligt att någon intresserar sig för dina sopor, det medges. Men vore det inte skönt att vara säker i alla fall?

Dokumentförstörare var tidigare något nästan bara företag hade råd med. Nu finns det billiga varianter för några hundralappar. De fungerar alldeles utmärkt. En del är gjorda för att användas till din vanliga papperskorg, andra levereras med papperskorg. Vissa strimlar brett, andra smalt. Några strimlar bara, andra både strimlar och hackar. De lite dyrare förstör många papper på en gång medan de billigare klarar ett eller ett fåtal.

Både Clas Ohlson och Jula har flera varianter från 139 kronor och uppåt.

Nackdelen med dem som bara strimlar, är att strimlorna tar mycket plats, vilket betyder att du får tömma papperskorgen ofta. Cross-cutmodellerna gör småbitar av pappret. De tar nästan ingen plats alls.

Fördelen med strimlorna är att de är utmärkta att tända brasor med. Ta en näve och använd när du ska tända elden i öppna spisen.

Relaterade länkar

Av: Niklas

Datum för publicering

  • 2005-11-02

Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Annons:
Tom
5/14/06, 2:25 PM
#1

Jag kan tillägga att man inte kan köra så många papper samtidigt som det står i reklamen. Om jag kör fler än två låter strimlaren som att den håller på att gå sönder. Ett papper är precis lagom för att den inte ska låta för ansträngd. Tre är vad de skriver i reklamen.

Min är köpt på Classe för knappt 400 kr.

  Tom

Niklas
5/14/06, 10:03 PM
#2

Jag kan köra två utan alltför mycket klagan. Tre verkar rejält jobbigt.

Vänliga hälsningar

Niklas


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Upp till toppen
Annons: