Blandat

Strimlat eller cross-cut?

2005-11-02 23:55 #0 av: Niklas

Vad avslöjar din papperskorg om dig? Bankkontoutdrag, brevutkast, låneansökningar, deklarationsblanketter ... Till och med adresserad reklam säger något om vem du är eller vilka vanor du har.

Vem läser dina kontoutdrag efter dig? Ingen? Nej, men då så. Är du säker?

Det är inte särskilt troligt att någon intresserar sig för dina sopor, det medges. Men vore det inte skönt att vara säker i alla fall?

Dokumentförstörare var tidigare något nästan bara företag hade råd med. Nu finns det billiga varianter för några hundralappar. De fungerar alldeles utmärkt. En del är gjorda för att användas till din vanliga papperskorg, andra levereras med papperskorg. Vissa strimlar brett, andra smalt. Några strimlar bara, andra både strimlar och hackar. De lite dyrare förstör många papper på en gång medan de billigare klarar ett eller ett fåtal.

Både Clas Ohlson och Jula har flera varianter från 139 kronor och uppåt.

Nackdelen med dem som bara strimlar, är att strimlorna tar mycket plats, vilket betyder att du får tömma papperskorgen ofta. Cross-cutmodellerna gör småbitar av pappret. De tar nästan ingen plats alls.

Fördelen med strimlorna är att de är utmärkta att tända brasor med. Ta en näve och använd när du ska tända elden i öppna spisen.

Relaterade länkar

Av: Niklas

Datum för publicering

  • 2005-11-02

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2006-05-14 14:25 #1 av: Tom

Jag kan tillägga att man inte kan köra så många papper samtidigt som det står i reklamen. Om jag kör fler än två låter strimlaren som att den håller på att gå sönder. Ett papper är precis lagom för att den inte ska låta för ansträngd. Tre är vad de skriver i reklamen.

Min är köpt på Classe för knappt 400 kr.

  Tom

Ring och messa så mycket du vill för 90 kr/månad!

Just nu får du 20 GB extra surf och halva priset de tre första månaderna!

Klicka på den här länken till Vimla!

Anmäl
2006-05-14 22:03 #2 av: Niklas

Jag kan köra två utan alltför mycket klagan. Tre verkar rejält jobbigt.

Vänliga hälsningar

Niklas

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.