Blandat

Stora leksaker

2005-09-04 23:34 #0 av: Niklas

Helt oväntat fick jag en VIP-biljett till Vallentuna flyg- och motordag. Det är ett årligen återkommande jippo. Jag hade inte förstått att det var ett så stort evenemang. Där fanns både flyplan, helikoptrar, bilar, motorcyklar och ett nöjesfält.

Monster garageDen här bilen byggdes på fyra dagar i Kanal 5:s ”Monster garage”. Det är en traktor med Mercedes-kaross. I TV-programmet fick den tävla mot en vanlig traktor och vann på åkkomforten.
De Tomaso Pantera. De är inte så vanliga. Den här såg ut att De Tomaso Panteravara i väldigt fint skick, liksom många andra av bilarna som visades. Man kan inte tro att de tillverkades runt 1970.

 


Inte mindre än tre Delorean stod parkerade bredvid varandra. Det ser ut som om bilden är tillplattad men bilarna äDeloreanr faktiskt så där låga. För den som inte kommer ihåg det var Delorean bilen som användes i Tillbaka till framtiden-filmerna. Fast då var den utrustad med fluxkondensator och stora utblås för vattenånga på bakluckan.

Jag har hört att kvalitén på Deloreanbilarna var dålig. Det syntes på alla tre exemplaren här. Passformen i delarna var skrattretande och lyktorna satt på trekvarten. Inredningen såg ut som mestadels gallon. Trots det är det roligt med en bil som är klädd med rostfritt stål och har måsvingedörrar.

MGLäckra röda MG fanns det en hel radda uppställda bredvid varandra. Alla pedantskötta men förmodligen omlackerade. Röd lack brukar inte hålla sig röd så länge.


 

Dannenhauer & Strauss från 1953. Jag trodde först att det var någon variant av Porsche 356 när jag såg fronten på håll. Jag har aldrig sett en sån här förut. Vacker var den i alla fall. De är tydligen baserade på Volksvagenplatta.

Dannenhauer & Strauss

Det finns en modell av Corvette som jag verkligen gillar. Den här råkade dessutom vara i mint condition. Något lyckligt barn får åka ståndsmässigt till dagis. Den var utrustad med barnstol i passagerarsätet.

Corvette

HDMotorcyklar fanns det som sagt också. Den här HD:n såg rätt maffig ut. Den fick mig att tänka på Orange County Choppers, motorcykelfirman som får gratisreklam en timme i veckan på Discovery.

 

 

 

 

 

 


Stuntflyg IHela dagen surrade det helikoptrar och flygplan i luften. Den här maskinen flögs av en mycket duktig stuntflygare. Han började uppvisningen med att stryka marken på några få meters höjd upp och ner och gjorde sedan alla trick man kan tänka sig.

 

 


 

Upp och ner utmed skogsbrynet:
Stuntflyg II

Gul maskin

Grateful Dead

Här kan du titta på en film från stuntflygningen. Den är tagen med telefonen så kvalitén är därefter. Filmen är i 3gp-format och kan ses med bland annat Quicktime.

Film från stuntflygning (3 minuter och 8 sekunder, 1,1 megabyte)

Relaterade länkar

Av: Niklas

Datum för publicering

  • 2005-09-04

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2005-09-06 01:24 #1 av: Robert

Det blev tydligen en trevlig dag på fältet.

Tack för artikeln!

Robert

Anmäl
2006-08-29 21:55 #2 av: Tom

Snart är det dags igen. Jag ska dit, ska ni?

  Tom

Ring och messa så mycket du vill för 90 kr/månad!

Just nu får du 20 GB extra surf och halva priset de tre första månaderna!

Klicka på den här länken till Vimla!

Anmäl
2006-08-29 22:21 #3 av: Niklas

Det är planen. I år har jag en bättre kamera så det borde bli bättre bilder. :-)

Vänliga hälsningar

Niklas

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.